Moto G82 je nadolazeći uređaj iz srednjeg ranga

Ako je suditi po informacijama koje se pojavljuju po tehno medijskim outletima, Motorola je na više lokacija za sertifikaciju prijavila svoj novi telefon.

Prema procjenama, iza kodnog imena koji se pojavljuje na sertifikacionim sajtovima krije se model Moto G82, koji bi bio prvi Motorola telefon sa oznakom G8 u imenu.

Očekuje se da će Motorola ponuditi pametni telefon višeg srednjeg ranga, koji bi pokretao Qualcomm Snapdragon 695 SoC čipset. Što se tiče memorije, najavljuje se 128 GB skladišnog prostora kombinovanog sa 4 GB, 6 GB ili 8 GB RAM memorije.

Prema procurjelim renderima, selfie kamera je postavljena u centralni izrez na prednjoj strani, a njena rezolucija bi trebalo da bude 16 MP. Trostruka pozadinska kamera je smještena u modul ovalnog oblika, sa primarnim senzorom od 50 MP, osnažena tehnologijom optičke stabilizacije slike (OIS). Tu je i širokougaoni senzor od 8 MP i makro senzorom od 2 MP.

Moto G82 će, prema očekivanjima, imati pOLED ekran od 6,55 inča sa full-HD+ rezolucijom, koji ima brzinu osvežavanja od 120 Hz, gustinu od 440 ppi, dok bi odnos ekrana i tijela telefona bio 88 procenata.

Pojedini izvori navode da ovaj pametni telefon ima bateriju od 5.000 mAh sa podrškom za brzo punjenje od 33 W, dok se taster za jačinu zvuka i senzor otiska prsta nalaze na desnoj strani.