“Mothmanova proročanstva” – misterija koja nas uvijek iznova oduševi

Film “Mothmanova proročanstva” iz 2002. godine je misteriozni triler koji i danas oduševljava gledaoce svojom intrigantnom pričom i atmosferom tajanstvenosti.

Film nudi neizvjesnost i napetost tokom čitavog trajanja, a intrigantni elementi natprirodnog i neobjašnjivog dodaju mističnost i čine da se gledaoci pitaju šta je stvarno istina iza fenomena Mothmana.

Dodatnu notu intrigantnosti daje podatak da je film inspirisan istinitim događajima koji su se dešavali u Zapadnoj Virdžiniji, tokom 1966. i 1967. godine.

Glavni lik Džon dospijeva u udaljeni gradić u kom počinje istraživati slučajeve dojava o natprirodnim bićima, koja podsjećaju na demona koji se ukazao njegovoj ženi neposredno prije saobraćajne nesreće, u kojoj je zadobila povrede od kojih je kasnije podlegla.  

Film je majstorski režirao Mark Pelington, koji je uspio da stvori zastrašujuću, tajanstvenu i natprirodnu atmosferu, vještim poigravanjem sa svjetlošću, tonom i kamerom.

Ričard Gir tumači glavnu ulogu novinara koji istražuje neobjašnjive događaje. Njegova uvjerljiva i emotivna gluma doprinosi emotivnoj povezanosti publike sa likom i pričom filma.

Ljubitelji misterioznih priča i trilera svakako bi trebali pogledati ovaj film, koji otvaraja diskusiju o paranormalnim fenomenima i njihovom uticaju na ljudski um.

U režiriji pomenutog Marka Pelingtona, a po scenariju baziranom na djelu Džona Kila, glavne uloge tumače još i Laura Lini, Vil Paton i Debra Mesing.

Mothmanova proročanstva možete pogledati na Superstar TV u večeras, 24 jula, u 23.50.