Modeli iz Galaxy S23 serije će imati u osnovi iste dimenzije, a tu su i druge sličnosti

Prije nekoliko nedjelja procurili su podaci da će dizajn novih uređaja Samsung Galaxy S23 Ultra ostati kod svih suštinski isti, a dimenzije će se razlikovati za djeliće milimetra.

Sajt Ice Universe sada je objavio detaljnije podatke, uključujući veličinu ekrana, rezoluciju i dimenzije za cijelu porodicu S23.

Ukratko, dijagonala ekrana i rezolucija za sva tri modela ostaju iste, dok će se visina i širina povećati za nekoliko desetinki milimetra. Nema podataka o težini telefona, ali bi trebalo da bude uglavnom ista kao na postojećoj ovogodišnjoj S-seriji, prenosi GSMArena.

Ako ste se nadali da će se ekrani Galaxy S23 i S23+ konačno vratiti na KHD+ rezoluciju (kao što je bilo u S20 generaciji), ovaj izvještaj to čini malo vjerovatnim. Hoće li bar preći na LTPO panele? Ni to još ne znamo.

Osim dizajna, Galaxy S23 Ultra će navodno imati novu kameru od 200 MP, novi, veći FP čitač, isti kapacitet baterije od 5.000 mAh (iako sa rekonstruisanim punjačem od 45 V za brže punjenje), a i periskop od 10k će biti isti. To je ono što kažu glasine, a isto tvrde i o S23 i 23+ telekamerama.

Jedna velika promjena za cijelu S23 generaciju je ta što će koristiti isključivo Snapdragon čipsete. Analitičari su to najavljivali već neko vrijeme, a i sam Qualcomm je krišom nagovijestio promjenu.

Podsjećamo, brojne uređaje kompanije Samsung moguće je pronaći i u m:tel-ovoj bogatoj ponudi.