Microsoft uvodi novu važnu opciju

Nadolazeća verzija Microsoft Phone Link-a, softvera za sinhronizaciju čiji je cilj povezivanje Windows PC-a sa Android i iOS mobilnim uređajima, moći će da izdvoji i kopira tekst iz fotografija telefona i prebaci ga na računar.

Dakle, nakon što fotografišete neku stranicu iz knjige, čiji sadržaj vam je potreban, moći ćete da izdvojite taj tekst i prebacite ga na računar, u dokument, što je veliko olakšanje.

Nova opcija je trenutno aktivna u verzijama Release Preview Insider, tako da bi uskoro trebala biti dostupna svima.

Phone Link na računaru, koji se u telefonu naziva Link to Windows, omogućava sinhronizaciju poziva, poruka, obavještenja i fotografija i prebacivanje “cijelog telefona” na Windows računar. Na nešto ograničeniji način funkcionište i kada su u pitanju iOS uređaji, te sinkronizuje samo obaviještenja, poruke i pozive putem Bluetooth-a.

Windows Snipping Tool dobio je mogućnost izdvajanja teksta prošle godine, otprilike istovremeno kada je i Phone Link dobio obavještenje o dijeljenju fotografija, tako da je jedno vrijeme bilo moguće izdvajati tekst iz telefonskih fotografija pomoću Snipping Tool-a. Novo ažuriranje je samo korak koji taj proces olakšava i ubrzava.

U svakom slučaju, u pitanju je jedna vrlo korisna opcija.