Microsoft redizajnirao Skype i dodao mu nove opcije

Microsoft je redizajnirao Skype i uveo nove funkcionalnosti i alate u nekada izuzetno popularnu aplikaciju za pozive i komunikaciju.

Nove mogućnosti će učiniti korištenje Skype-a ugodnijim i zabavnijim, navode u Microsoft-u.

Šta je novo u Skype-u?

Skype bi sada, nakon što instalirate nadogradnju, trebalo da bude pouzdaniji, funkcionalniji, a interfejs ima nove ilustracije i emotikone. Na mobilnim uređajima Skype izgleda zanimljivije i živopisnije i poboljšan je utisak pristupačnosti, ali već poznati elementi kao što su oblačići i animirani emotikoni su tu.

Međutim, promjene nisu samo kozmetičke, pa je na Skype na iOS-u i Android-u uvedeno novo iskustvo povezivanja koje je već aktivno na desktop računarima. Korisnici mogu birati pozadinu za učesnike razgovora i bolje kontrolisati opcije tokom poziva.

Microsoft je obećao nova tehnička poboljšanja kako bi svaki video poziv prošao glatko, bez smetnji, bez obzira na broj učesnika (Skype video poziv omogućava učešće do 100 ljudi).

Osim toga, na Skype-u sada postoji odjeljak “Today” (Danas) gdje vam aplikacija nudi personalizovane članke i vijesti iz pouzdanih izvora.