Meta unaprijedila svoje pametne naočare

Za objavljivanje fotografija na Instagram-u više vam ne treba ni telefon ni računar, ako imate Meta Ray Ban pametne naočare.

Ova zanimljiva novost stigla je na ovaj Meta-in pametni uređaj, ali to je samo jedna on novina koje kompanija dodaje u pametne naočare. Nova je i podrška za Amazon Music i aplikaciju za meditaciju Calm.

Funkcija koja se odnosi na Instagram omogućiće korisnicima da potaknu naočare da na toj mreži objave ranije snimljene fotografije ili “trenutne”, spontane.

Naočare će reagovati na naredbe: “Hey Meta, share my last photo to Instagram”, ako korisnik želi objaviti fotografiju koja je posljednja snimljena, ili “Hey Meta, post a photo to Instagram”, što znači da naočare trebaju momentalno snimiti novu i objaviti je.

Meta Ray Ban naočale, takođe, dobijaju mogućnost korištenja Amazon Music-a (ranije su dobile podršku za Spotify i Apple Music). Nakon naredbe “Hey Meta, play Amazon Music” naočare će reprodukovati listu odabranih pjesama. Pauziranje ili promjena tona vrši se glasom ili dodirom.

Takođe, tu je i aplikacija za meditaciju – Calm, koja korisnicima nudi tromjesečno besplatno probno korištenje.