Meta Horizon Worlds biće otvoren i za tinejdžere

Meta planira Horizon Worlds učiniti dostupnim i korisnicima starosne dobi od 13 do 17 godina, stoji u izvještaju The Wall Street Journal-a (WSJ).

Trenutno samo odrasle osobe, od 18 i više godina, mogu da uživaju u tom obliku virtuelne stvarnosti.

Kako prenosi The Verge, kompanija u čijem su vlasništvu popularne društvene mreže Instagram, Facebook i WhatsApp, najavila je da će granicu za pristup Horizon Worlds-u pomjeriti već ovog mjeseca.

Podsjećamo, kompanija je Horizon Worlds za punoljetne otvorila 2021. godine, i od tada se bori da ih zadrži, ali ne toliko uspješno. U oktobru prošle godine WSJ je objavio da je Meta cilj dosezanja 500.000 mjesečno aktivnih korisnika do kraja godine smanjila na samo 280.000, te da većina korisnika odustaje već nakon mjesec dana korištenja. Navodno za to nisu previše zainteresovani ni ljudi koji rade na Meta-inoj usluzi.

Ovaj novi korak mogao bi biti jedan od znakova da kompanija pokušava podići broj korisnika privlačenjem tinejdžera.

Gabriel Aul, potpredsjednik usluge, navodno je u jednom od saopštenja naveo da je zadržavanje korisnika prioritet tima za prvu polovinu 2023. godine. Ipak, rezultati iz januara ne ohrabruju. U tom mjesecu se samo jedan od devet korisnika Horizon Worlds-a vratio na platformu nakon mjesec dana korištenja, primjećuje WSJ, prenosi The Verge.

Da li će tinejdžeri biti zainteresovani za ovaj vid zabave i u kojoj mjeri, saznaćemo uskoro. U kompaniji očito vjeruju da će otklanjanjem grešaka i poboljšanjem performansi usluge uspjeti da zadrže postojeće korisnike i privuku nove.