Messenger postaje još nezavisniji od Facebooka

Kompanija Meta uvela je novinu koja Messenger čini još nezavisnijim od Facebook-a.

Naime, omogućila je u Messenger-u opciju Communities (Zajednice), za pokretanje grupnih chatova i nije povezana sa Facebook grupama.  

Podsjećamo, još 2022. godine Meta je uvela Community Chats kao način povezivanja korisnika sa drugim članovima Facebook grupa, tako da ova funkcija nema veze sa tim. Nova opcija Communities omogućite vam korištenje Messengera za povezivanje čak 5.000 ljudi.

Svi chatovi zajednice biće prikazani na jednom mjestu unutar Messenger-a, a biće tu i namjenski određen prostor (Home) u okviru kojeg administratori mogu da dijele novosti i najave. Svaka zajednica moći će da pokrene više grupnih razgovora na različite teme.

Opcija Communities trenutačno nije dostupna svima i na svim platformama. Ako želite znati da li je stigla kod vas, potražite opciju za stvaranje nove zajednice u lijevom izborniku vaše aplikacije Messenger na mobilnom telefonu.

Kreator zajednice može da pozove ljude da se pridruže, da ih isključi, prijavi ili ukloni sadržaj i potpuno izbriše chat. Takođe, i članovi mogu pozvati druge korisnike da se pridruže. Važno je naglasiti da neće samo trenutni članovi moći vidjeti razgovore u zajednici, nego i budući članovi koje su drugi ljudi budu pozvali.