Magic Max, model u koji Nokia polaže nadu

Nokia planira svoj povratak na tržište premijum uređaja sa modelom nazvanim Magic Max.

Telefon bi trebao da bude dostupan po veoma pristupačnoj cijeni, a odlikovaće ga vrhunske specifikacije i moderan dizajn.

Ovaj model već je privukao pažnju javnosti nakon što je nekoliko srećnika imalo priliku da ga testira tokom MWC 2023 sajma u Barseloni. Uz to, sada su se pojavili nezvanični renderi koji pokazuju kako bi telefon mogao da izgleda.

Magic Max će imati ravne ivice i podsjećati na popularne Apple modele. Za razliku od njih, ovaj telefon će koristiti novi Nokia Pure korisnički interfejs, zasnovan na najnovijem Androidu 13.

Magic Max će se oslanjati na aktuelni Snapdragon 8 Gen 2 čipset, uz opcije sa 8GB, 12GB ili 16GB RAM-a i 256GB ili 512GB UFS 4.0 skladišnog prostora. Ekran će biti AMOLED tipa, veličine 6,7 inča i rezolucije 2400 x 1080 piksela, sa podrškom za 120Hz stopu osvježavanja.

Nokia ima impresivan set kamera, uključujući 200MP glavni senzor, 16MP ultraširokougaoni senzor, 5MP makro kameru i 64MP selfi kameru u punch-hole otvoru.

Nokia Magic Max ima razloga da se pohvali velikom baterijom kapaciteta 7500mAh, sa podrškom za brzo punjenje. Iako se nezvanično spekuliše da će cijena ovog telefona biti oko 400 dolara (ili 370 evra), još uvijek nije potvrđena. U svakom slučaju, ova cijena bi bila izuzetno niska u odnosu na ostale flegšip telefone na tržištu.

Očekuje se da će Nokia Magic Max biti predstavljen u avgustu. S obzirom na legendarnu reputaciju ovog brenda, mnogi su već nestrpljivi da vide kako će se ovaj model ponašati u praksi.