m:agazin – Pretvorite TV program u sigurno dječije “igralište”

Za razliku od generacija koje se sjećaju odrastanja u analognom dobu, današnja djeca i tinejdžeri, koji rastu u digitalnom vremenu, koriste displej kao svojevrstan nastavak ruku, srca i mozga. Bez ulaženja u detalje koliko je to dobro ili ne, činjenica je da je njihova svakodnevica nerijetko “obojena” sadržajima koji do njih dopiru putem različitih ekrana.

U kontekstu pretrpanosti internet i medijskim sadržajima te nužnosti filtriranja informacija na relevantne i one potpuno nebitne, korisne i one manje korisne (ili čak štetne), m:tel IP televizija sa opcijom “roditeljske pažnje” može da bude okruženje u kojem je moguće potpuno upravljati TV programima koje konzumiraju najmlađi.

Naime, opcija “Dječija TV” ili “roditeljska pažnja” pruža mogućnost odgovorne zaštite djece i mladih od neprimjerenih TV sadržaja.

Jednostavnim odabirom i ukucavanjem lozinke moguće je da upravo vi postanete urednik TV sadržaja koje konzumiraju mališani u vašoj kući, na način da od mnoštva TV programa odaberete one koji pozitivno utiču na njihov intelektualni razvoj, znatiželju i maštu. Uz korištenje ove opcije moguće je, ne samo da filtrirate TV sadržaje koji pogoduju djeci različitih uzrasta, nego i da odredite vrijeme koje ona mogu da provedu ispred TV ekrana.

To u praksi znači da, putem svog IPTV menija, možete kreirati dva TV okruženja – jedno za odrasle, a drugo za djecu. Korištenje opcije “Dječija TV” potpuno je besplatno, a aktivacija je moguća na daljinu putem daljinskog upravljača.

Naravno, ukoliko vam je potrebna asistencija ili više informacija, pozovite broj 0800 50 000 ili posjetite jednu od najbližih m:tel poslovnica. Aktuelna ponuda m:tel IPTV paketa dostupna je na adresi www.mtel.ba.

Ovaj tekst autorke Aleksandre Šobić, ali i brojne druge zanimljive sadržaje, možete pronaći u novom broju m:agazina.