m:agazin: Aktivirajte još neta, za surfanje iz Evrope i svijeta  

Svako novo putovanje donosi radost novih doživljaja koje želimo podijeliti sa najbližima: roditeljima, boljom polovinom, djecom, najboljim prijateljima. Poziv, poruka da smo sigurno stigli na odredište, da im otkrijemo kako je lijep novi grad koji smo posjetili, fotografija sa najljepšim pogledom na svijetu, sve su to iskustva koja čine putovanja nezaboravnim.

Sa druge strane, nova putovanja donose i praktična pitanja prilikom upotrebe mobilnog telefona – koliko me košta poziv, a koliko poruka u zemlji u koju putujem, koliko imam interneta? Dakle, svaki put kad pređete granicu i povežete se na neku drugu mrežu u inostranstvu, aktivira se roming na vašem mobilnom uređaju.

Kako biste što bezbrižnije proveli predstojeće zimske praznike, provjerite cijene saobraćaja u romingu, važeće tarife za zemlju u koju putujete, kao i za zemlje kroz koje samo prolazite.

Potreban vam je mobilni internet dok ste na putovanju?

Krenete li na putovanje izvan granica Bosne i Hercegovine, preporučujemo Vam da sa sobom „ponesete“ i mobilni internet i to aktivacijom povoljnih m:tel postpejd roming tarifnih opcija.

Ukoliko putujete kroz Evropu, sa tarifnom opcijom Net roming Evropa, mobilni internet možete koristiti u čak 34 evropske zemlje. U skladu sa svojim potrebama, izaberite Net roming Evropa 1 GB, s periodom važenja od tri dana i cijenom od 12 KM, Net roming Evropa 1,5 GB po cijeni od 16 KM, koji traje sedam dana, ili Net roming Evropa 3 GB, s trajanjem od 15 dana i cijenom od 30 KM.

Ako se pak ove zime odlučite za putovanje u zemlju koja se nalazi na drugom kontinentu, kao m:tel korisnik možete odabrati nove tarifne opcije iz naše ponude prilagođene za daleke destinacije. Po cijeni od 15 KM, aktivirajte tarifnu opciju Net roming SAD ili Net roming Tanzanija, kako biste dobili 2 GB mobilnog interneta u trajanju od 10 dana.

Za putnike koji će tokom praznika posjetiti Kinu, tarifna opcija Net roming Kina može se aktivirati po cijeni od 15 KM i u trajanju od 10 dana.

Kako aktivirati Net roming tarifnu opciju?

Kao m:tel korisnik roming opcije možete aktivirati:

  • Pozivom *100# i odabirom opcije Mobilni internet
  • Putem sajta mtel.ba
  • Putem aplikacije m:go ili Moj m:tel

Aplikacije m:go i Moj m:tel možete preuzeti besplatno na Google Play Store-u, App Store-u ili Huawei AppGallery-ju.

Tu su i ostale postpejd i pripejd roming tarifne opcije koje će sigurno svako vaše putovanje učiniti bezbrižnim i bez razmišljanja o neplaniranim troškovima, jer po isteku svake kupljene tarifne opcije uvijek stiže i SMS obavještenje.

Ukoliko niste sigurni koju tarifnu opciju odabrati za mobilni internet u inostranstvu, možete pozvati m:tel korisnički centar na broj 0800 50 000 i saznati sve o stvarima koje vas interesuju.

Ovaj tekst Ive Đudurović, ali i druge zanimljive sadržaje, možete pronaći u m:agazinu.