MacBook Pro: Apple je unaprijedio svoj vodeći laptop

Novi MacBook Pro je možda veoma skup, ali je zato toliko unaprijeđen da je postao konkurent najboljim laptop uređajima u svijetu.

Mnogi su sumnjali u odluku kompanije da sa Intel procesora pređe na sopstveni čip M1. Međutim, Apple Silicon je donio kombinaciju izuzetne jačine i dugotrajne baterije.

Najveći izazov u tranziciji sa jednog na drugi procesor bio je zadovoljiti potrebe najzahtjevnijih korisnika ovog laptopa.

Dizajnom je nešto drugačiji od prethodnika, ali i dalje ga odlikuje neprevaziđena elegancija. Prije svega, Apple je poslao u istoriju svoj touch bar i zamijenio ga tipkama. Tastatura je doživjela još neke izmjene kako bi se mogla koristiti funkcionalnije nego do sada.

MacBook Pro: Apple je unaprijedio svoj vodeći laptop

S novim procesorom novi MacBook Pro je nešto teži – 2,1 kg, ali je i ekran nešto veći, te mu je dijagonala 16,2 inča.

Izvanredan Liquid Retina XDR ekran omogućava rad sa visoko zahtjevnom grafikom. I pored toga, njegova baterija osigurava vam cjelodnevni rad.

Nakon što je Apple unaprijedio MacBook Pro do mjere da parira i najjačim konkurentima na tržištu, u zavisnosti od izabrane konfiguracije, njegova cijena kreće se od 2.499 $ do čak 6.099 $.

Fotografije: Apple