Cyber resilience – budite i ostanite sigurni

Krajem februara 2023. godine održana je Logosoft prezentacija Cyber resilience pred prepunom konferencijskom salom u hotelu Novotel Bristol u Sarajevu, u cilju podizanja svijesti o cyber napadima.

Na prezentaciji je odgovoreno na pitanja kako kompanije mogu da se odbrane, izdrže i oporave od cyber incidenata. Stručno Logosoft predavanje održali su direktor Damir Dizdarević i šef službe za planiranje i upravljanje uslugama i marketing Berina Hrustić.

Uzimajući u obzir da su cyber napadi sve prisutniji u BiH i da se dešavaju potpuno neselektivno, od izuzetnog je značaja da se od njih zaštiti svaka kompanija bez obzira na veličinu. Stoga je Logosoft, kao lider na ICT tržištu u Bosni i Hercegovini i kompanija sa višedecenijskim iskustvom iz oblasti sigurnosti, omogućio učesnicima da se upoznaju sa najčešćim vrstama cyber napada, načinima prevencije, odbrane i oporavka, uz korištenje aktuelnih tehnologija i procedura.

Cyber resilience prezentacija održana je tako da su učesnici uz demonstraciju, diskusiju i predavanja zajedno sa stručnim predavačima prošli kroz ključne teme cyber sigurnosti. Predstavljeno je zašto su danas cyber napadi tako često uspješni, pokazano je koji sigurnosni alati se trebaju koristiti za detekciju, prevenciju i istraživanje nove generacije cyber napada na digitalne identitete, endpointe, e-mail i aplikacije.

Demonstirano je kako uz Microsoft Defender set sigurnosnih cloud servisa, a koji koriste mašinsko učenje i umjetnu inteligenciju, kompanije mogu da preveniraju cyber napade. Dodatno, prezentovano je kako se koriste sigurnosni Yubico ključevi za passwordless autentikaciju u cilju dodatne zaštite korisničkih identiteta, a demonstrirani su i setovi tehničkih kontrola za brz i efikasan odziv na cyber incident.

Učesnicima prezentacije obratio se i izvršni direktor za marketing i prodaju Mtel a.d. Banja Luka, gospodin Milosav Parezanović, koji je zajedno sa svojim stručnim timom predstavio Smart Home rješenja, kao i mogućnost plasiranja marketinških poruka kroz Mtel oglašivačke platforme.

Kompanija Logosoft ima raznovrsnu ponudu usluga i rješenja za zaštitu od cyber napada, prilagođenu svakom tipu i veličini kompanije, a više informacija možete pronaći na www.logosoft.ba.