Ljubitelji trilera i horora ne propuštaju franšizu “Put bez povratka”

Serijal “Put bez povratka” nudi nešto drugačije i osvježavajuće u svijetu horora, a ljubitelji ovog žanra često ga smatraju nezaobilaznom filmskom lektirom.

Originalna koncepcija filma donosi inovativan pristup hororu tako što se ne oslanja na klasične trope. Umjesto da imamo ubice vanzemaljce, duhove ili serijske ubice, glavni antagonista u ovim filmovima je sam koncept sudbine i neminovnosti smrti. Likovi pokušavaju da izbjegnu unaprijed određenu smrt, što stvara napetost i neizvjesnost.

Serijal je poznat po svojoj sposobnosti da izgradi napetost i preokret. Gledaoci često osjećaju nelagodnost i strah jer likovi pokušavaju da prežive, a smrt im diše za vratom.

Iako su prvi filmovi ovog serijala skloni stereotipima, kasniji nastavci su se trudili da razvijaju likove i stvaraju emotivnu vezu sa publikom. Ponekad gledate kako likovi rastu i razvijaju se tokom serijala, što dodaje dubinu priči.

Serijal “Put bez povratka” obuhvata više filmova, svaki sa svojom jedinstvenom pričom i likovima. To znači da možete uživati u različitim aspektima horora, trilera i napetosti kroz različite dijelove serijala.

Prvi dio serijala možete pogledati na kanalu Superstar (pozicija 300 u m:tel IPTV ponudi), večeras u 23:45. Drugi dio prikazuje se u utorak (10. oktobra), u isto vrijeme, dok treći nastavak možete gledati u srijedu (11. oktobra) u 23:55. Četvrti dio počinje u pet minuta nakon ponoći sa četvrtka na petak, dok u noći između petka i subote peti nastavak možete pogledati od 00:55. Takođe, u noći između subote i nedjelje u maratonu koji počinje 00:35 možete pogledati svih pet nastavaka.