Ljubitelji lika i djela Klinta Istvuda neće propustiti film “Mula”

Klint Istvud je jedan od onih glumaca koji briljiraju iz uloge u ulogu, što potvrđuju brojne nagrade i bogata biografija.

Deset godina nakon ostvarenja “Gran Torino” (2008), na velika platna stigao je film “Mula”, u kojem glumi, ali i potpisuje režiju.

Klint Istvud igra Erla Stouna, muškarca u 80-im godinama koji je u besparici, sam i suočen sa brojnim problemima kada mu se ponudi posao u kojem se od njega samo traži da vozi.

To je lako, ali Erl ne zna da je upravo pristao da razvozi drogu za meksički kartel. Dobro mu ide, tako dobro da se njegov teret eksponencijalno povećava, a Erlu je dodijeljen rukovodilac.

On nije jedini koji nadzire Erla; tajanstvena nova mula za drogu našla se na radaru neumoljivog DEA-ina agenta Kolina Bejtsa (Bredli Kuper). I dok njegovi problemi s novcem postaju prošlost, Erla počinju opterećavati stare greške i neizvjesno je hoće li imati vremena da ih ispravi prije nego što ga sustignu predstavnici zakona ili kartelove “gorile”.

Ovo je jedan od filmovi koji pokazuju zašto je Istvud ikona američke kinografije, a možete ga pogledati u četvrtak (19. oktobar) od 15.55 na Superstar TV.