“Ljubav u Barseloni”– ljetnji filmski hit koji nikada ne dosadi

“Ljubav u Barseloni” (Vicky Cristina Barcelona), ostvarenje slavnog reditelja Vudija Alena, asocira na more, ljeto i nezaboravnu avanturu, zbog čega je iz godinu u godinu jedan od omiljenih filmova publike širom svijeta.

Sjajna glumačka ekipa – Skarlet Johanson, Rebeka Hol, Havier Bardem i Penelope Kruz donosi uzbudljivu, ali i pomalo zamršenu priču o vezama, romansi i ljubavnom trouglu.

Sam reditelj je kazao da je imao u planu da stvori komičan film, ali da je na kraju i sam spoznao da je “Ljubav u Barseloni” dijelom i tragična priča o ljudima koji se ne mogu zaljubiti, koji se prelako zaljubljuju i onima koji ulaze u brak iz pogrešnih razloga.

Radnja filma vodi nas u predivnu, osunčanu Barselonu, gdje dvije američke turistkinje dolaze na ljetovanje. Jedna od njih, Viki (Rebeka Hol), uskoro treba da se uda, pa želi da se odmori, upozna grad i špansku kulturu, dok njena prijateljica, slobodoumna Kristina (Skarlet Johanson), traga za avanturom.

Uskoro upoznaju atraktivnog slikara Huana Antonia (Havier Bardem) i romansa počinje, ali ne bez komplikacija, kao što smo i navikli kada su u pitanju Vudi Alenovi filmovi.

Dobra stvar je što u ovom ostvarenju slavnog reditelja nema zločina, tako da se radi o filmu koji ne izaziva nemir i napetost, ali svakako navodi publiku na razmišljanje.

Pomenuli smo i sjajnu Penelope Kruz. Koliko je zaista briljirala najbolje govori to što je za ovu sporednu ulogu nagrađena “Oskarom”.

Film “Ljubav u Barseloni” možete pogledati na kanalu Superstar TV, (pozicija broj 6 u osnovnom m:tel IPTV paketu) u srijedu 28. juna u terminu od 15.50, ili ga nakon toga pokrenite opcijom Gledaj propušteno.