LG predstavio savitljivi telefon koji se – razmotava

LG je na ovogodišnjem CES-u najavio lansiranje novog telefona koji se razmotava, a u pitanju je uređaj LG Rollable.

Ovaj savitljivi LG smartfon na prvu izgleda poput običnog, standardnog mobilnog telefona, ali, zapravo je zanimljivo ono što se krije iza toga. Naime, izvlačenjem prilagodljivog OLED panela, ovaj telefon poprima izgled tableta.

U kompaniji su dizajnirajući ovaj model primijenili pristup koji omogućava da se interfejs može prilagoditi mijenjajući svoju veličinu po potrebi korisnika.

Još uvijek nisu objavljenje detaljne informacije, ali prema onome što je prikazano na sajmu, izvjesno je da će u osnovi ovog telefona biti složen mehanički sistem koji će omogućiti izvlačenje ekrana bez priključivanja na sekundarne eksterne ekrane.

Čini se da će nova “igračka” kompanije LG u potpunosti zasjeniti one telefone bez mehanizma koji omogućava “samostalno” razmotavanje interfejsa, kao i one koji za ostvarenje istog cilja moraju obezbijediti konektovanje sa drugim eksternim displejima.

Prezentacija još nije zvanično najavljena, ali sve upućuje na to da će LG Rollable sa svim specifikacijama biti predstavljen do kraja 2021. godine. Tada ćemo saznati njegovu cijenu, vidjeti demonstraciju koja će zasigurno otkriti mnoge mogućnosti, a samim tim ćemo konačno imati kompletnu sliku o telefonu bliske budućnosti.