Lansirani novi Poco telefoni sa prepakovanim flegšip čipovima

Poco je na tržištu predstavio dva nova telefona sa zanimljivim izborom procesora, odnosno prepakovanim flegšip čipovima, po pristupačnoj cijeni.

Uređaji Poco F3 i Poco X3 Pro stigli su uz Qualcomm čipove Snapdragon 860 i 870, prepakovane flegšip čipove od prošle i pretprošle godine, sa malo boljim performansama. Iako takva odluka nije zadovoljila tehnološke entuzijaste, za korisnike može da bude interesantna jer nudi dobar odnos cijena i performansi.

Dugoočekivani Poco F3 jedan je od prvih uređaja koji koristi Snapdragon 870, koji je najavljen prije nekoliko mjeseci. Iako sveukupno neće biti brži od modela 888, trenutno najjačeg čipa na tržištu, ipak je dobio malo povećanje brzine na 3,2GHz. Na taj način, iako nije brži i jači, može se smatrati njegovim nasljednikom.

Ovaj uređaj je zapravo rebrendirani Xioami Redmi K40, koji je nedavno objavljen u Kini. Ima ekran od 6,67 inča i OLED 1080p ekran sa osvježenjem od 120Hz. Uz to dolazi baterija od 4.520mAh sa brzim punjenjem od 33W. Na poleđini se nalazi postavka trostruke kamere, uključujući glavni senzor od 48MP, 8MP ultra-široki ali i telemacro objektiv, isti kao na Xiaomi 11 telefonu, koji je kod internet zajednice izazvao veliku pažnju.

Pro model sadrži 6,67 inča 1080p LCD, veliku bateriju od 5.160mAh sa 33W brzim punjenjem i četiri kamere na pozadini telefona sa glavnim senzorom od 48MP.