Lansirana Xiaomi 12 serija

Tri pametna telefona dolaze nam iz nove serije kompanije Xiaomi – standardni 12 te modeli 12 Pro i 12 Ultra.

Pouzdani tipster Digital Chat Station nedavno je tvrdio da će pametni telefon iz serije 12 imati bateriju od 4.500 mAh. Za sada su iz kompanije potvrdili da će se u kućištu telefona nalaziti Snapdragon 8 Gen 1 SoC.

Na temelju zaštinih maski za uređaje ove serije, nastaju renderi Xiaomi 12 Ultra telefona s velikim okruglim modulom kamere na poleđini. Osam otvora činiće okrugli modul u koji su smješteni objektivi kamere, blic svjetlo, ali i drugi senzori. Očekuje se da će glavna kamera biti smještena u centralni otvor.

Kada je u pitanju Xiaomi 12 Pro, na osnovu fotografija koje su procurile iz fabrike za proizvodnju dodatne opreme, kao što su zaštitne maske, izgleda da će kompanija nastaviti da implementira dizajn koji je pokazala u Xiaomi Civi. Na poleđini će biti instalirana pravougaona platforma za glavnu kameru sa tri senzora. Donji kraj je postao utočište za zvučnik, mikrofon i USB Type-C port.

Nema sumnje da će Xiaomi 12 Pro biti počašćen OLED panelom sa brzinom osvježavanja od najmanje 120 Hz, Snapdragon 8 Gen 1 platformom, najmanje 8 GB RAM-a, te 128 GB memorije za skladištenje i 120 W brzim punjenjem.

Nova serija je prvobitno najavljena za 12. decembar. Sada se spekuliše da ćemo nove modele iz Xiaomi fabrike vidjeti 28. decembra.