Lansirana Honor 200 serija

Honor, najbrže rastući brend pametnih telefona u Evropi, predstavio je svoju novu Honor 200 seriju.

Serija je poseban fokus stavila na fotografiju, kroz saradnju sa sa legendarnim pariskim studiom za portretnu fotografiju – Harcourt.

Honor 200 serija donosi impresivne hardverske i softverske inovacije, uz podršku vještačke inteligencije koja prepoznaje suptilne nijanse osvjetljenja. Model Honor 200 Pro opremljen je glavnom portretnom kamerom od 50MP sa Super Dynamic H9000 senzorom, koji omogućava korisnicima da snime izvanredne fotografije sa savršenim balansom svjetla i sjenki, čak i u zahtjevnim uslovima osvjetljenja.

Tehnologija spajanja piksela 4-u-1, sa veličinom piksela od 2.4μm, omogućava bilježenje najsitnijih detalja čak i u situacijama sa slabim osvjetljenjem. Pored toga, Honor 200 Pro posjeduje portretnu telefoto kameru od 50MP sa prilagođenim Sony senzorom, koja pruža izuzetne mogućnosti za očitavanje svjetlosti i omogućava jasne, autentične fotografije udaljenih objekata sa visokim nivoom detalja.

Izvor: honor.com/global

Uređaj ima i napredni ekran sa 3840Hz PWM zatamnjivanjem za smanjenje naprezanja očiju i funkcije za prilagođavanje svjetla. Sa velikom baterijom od 5200mAh, podrškom za brzo punjenje i Snapdragon 8s Gen 3 mobilnom platformom, Honor 200 Pro nudi impresivne performanse i dugotrajnost. Honor 200 Lite, sa trostrukim sistemom kamera i 6.7-inčnim AMOLED ekranom, lansiran je zajedno sa Honor 200 Pro i Honor 200 modelima.

Honor 200 dolazi sa moćnim trostrukim sistemom kamera. Ističe se u oblasti portretne fotografije, omogućavajući korisnicima da zabilježe zadivljujuće slike sa izuzetnim detaljima. Sistem kamera se sastoji od 108MP glavne kamere, sa otvorom blende f/1.75 i HIGH-RES režimom, 5MP širokougaone i dubinske kamere, i 2MP makro kamere.

Uz to, uređaj ima prednju kameru od 50MP i Selfie Light koji stvara umjetnički efekat osvjetljenja. Impresivni 6.7-inčni Eye-comfort AMOLED ekran sa 3240Hz bezbjednim PWM zatamnjivanjem i maksimalnim HDR osvjetljenjem ekrana od 2000 nita, kao i 8GB RAM i 256GB prostora za skladištenje, čine ga izuzetno pouzdanim uređajem.

Honor 200 serija će biti u pretprodaji od 13. do 30. juna, dok zvanična prodaja kreće 1. jula.

Podsjećamo, vrhunske Honor telefone možete pronaći u bogatoj m:tel ponudi.