Kultni film “Bilo jednom u Americi” na Superstar TV

“Bilo jednom u Americi”, posljednji film sjajnog italijanskog reditelja Sergioa Leonea iz 1984, ove subote (4. marta) možete gledati na kanalu Superstar TV, od 22.00 časa.

Istinski ljubitelji sedme umjetnosti sigurno su bar čuli za ovo vrhunsko ostvarenje, a vjerujemo da ni oni koji su ga gledali neće odoljeti da ponovo prožive priču o prijateljstvu, ljubavi, novcu, i izdaji, ispričanu iz perspektive sentimentalnog jevrejskog gangstera Davida Noodlesa Aaronsona  (Robert de Niro).

Riječ je o drami koja prati grupu jevrejskih gangstera od početka 20. vijeka do njihovog ponovnog okupljanja  šezdesetih godina. David Noodles Aaronson se kao starac vraća u mjesto svoga odrastanja, Bruklin. Sjeća se svog djetinjstva i mladosti, kao i nemilih događaja, poput stradanja njegovih prijatelja Bercovicza, Steina i Goldberga.

Njih četvorica, od ranog djetinjstva naučeni da džepare na ulici, držali su se zajedno i u tinejdžerskim danima. Tada su zasnovali zajednički sef, u koji su ulagali svo bogatstvo koje su sakupljali najprije nespretnim prošenjem, a kasnije i pravim mafijaškim poslovima u koje su se malo-pomalo uključili. Za vrijeme jedne takve operacije ubijen je peti član njihove dječje družine, a Noodles je za odmazdu ubio ubicu. Zbog toga je završio u zatvoru, što je prekinulo njegovu dječačku romansu s lijepom djevojčicom, balerinom Deborah (Elizabeth McGovern)…

Ne propustite ovaj kultni film, kao i druge zanimljive sadržaje na Superstar TV.