Kratki video prikazuje potpuno novi dizajn telefona Motorola Razr 3

Motorola radi na novom Razr sklopivom pametnom telefonu, a to je potvrđeno nakon što se pojavio kratki video koji prikazuje novi uređaj.

Dobro, nećemo sada otvarati debatu da li je GIF format video ili fotografija, pošto je u njemu novi Razr prikazan iz nekoliko uglova.

Treći u nizu Razr uređaj donosi neke značajne promjene u dizajnu, u odnosu na prethodna dva modela. 

Onaj pregib na dnu koji je bio neka vrsta zaštitnog znaka prethodnih modela sada je uklonjen i više podsjeća na Samsung-ove modele. Tako sada imamo efekat cijelog ekrana kada se telefon otvori. Na spoljnoj strani telefona, spoljašnji ekran i dalje zauzima većinu prostora na prednjoj maski.

I sada ima duplo više kamera (u brojevima – dvije), od kojih je selfie kamera smještena u centralnu rupu na unutrašnjem preklopnom ekranu, bez vidljivih nabora. Prema viđenom, tu su dvije boje telefona – plava i crna.

Prema navodima o karakteristikama ovog telefona, on bi mogao biti nova perjanica i vrhunski telefon u kategoriji sklopivih uređaja. Doduše, ne znamo puno, sem onog nepotvrđenog što prenose brojni sajtovi. Jedna od njih je tvrdnja da će Razr 3 izaći u junu 2022. godine, pa i to uzmite sa rezervom.

Drugi izvor tvrdi da će Razr 3 imati unutrašnji ekran od 6,7 inča, da će imati rezoluciju od 2400×1080 i brzinu osvježavanja od 120 Hz.

Dalje naznake govore da će ga pokretati Snapdragon 8 Gen 1, što je izbor vrhunskog procesora. Premda, treba imati u vidu da je Qualcomm nakon ovog izvještaja najavio i „plus“ verziju ovog čipa, sa 10 odsto boljim karakteristikama i za trećinu energetski efikasniji, pa su i ovdje moguće izmjene.

Različite konfiguracije memorije su takođe novina (stari model je imao samo jednu), a poboljšanja se očekuju i kod kamera, tako da je iščekivanje ovog modela vrlo zanimljivo.