“Kralj Arthur: Legenda o maču” – priča o čuvenom kralju ispričana na jedinstven način

Film Kralj Arthur: Legenda o maču, snimljen 2017, umjesto tradicionalnog načina pričanja priče o Kralju Arturu, kombinuje fantastiku, akciju i modernu estetiku kako bi stvorio dinamično i nekonvencionalno iskustvo.

Jedinstven pristup priči o legendarnom kralju odabrao je reditelj Gaj Riči.

On je poznat po karakterističnom stilu režiranja koji uključuje brze montaže, dijaloške brzalice i dinamičnu naraciju, a ovaj stil se savršeno uklopio sa pričom o Kralju Arturu.

Iako je film dobio različite kritike, neosporno je da je u pitanju hrabar autorski iskorak u pokušaju da se napravi nova perspektiva u klasičnu priču.

Film se fokusira na Arturov put od siromašnog i mladića niskog roda do vođe i kralja. Ova priča o rastu, suočavanju s izazovima i prihvatanju odgovornosti osvježava klasičnu legendu. Pored toga, film donosi i elemente magije i fantastike, dodajući dubinu svijetu priče i likova.

Jedan od ključnih elemenata koji čini ovaj film jedinstvenim je njegova vizuelna estetika. Vizuelni efekti, kostimi i setovi donose spektakularan svijet Kamelota i okolnih kraljevstava. Akcione scene su dinamične i dobro koreografisane, dodajući dodatni sloj uzbuđenja filmu.

Čarli Hanam tumači glavnu ulogu, Džud Lou tumači kraljevog strica, dok glumačku ekipu čine još Astrid Berges, Erik Bana, Ejdan Gilen i Fredi Foks.

Film Kralj Arthur: Legenda o maču na Superstar TV (pozicija broj 6 u osnovnom m:tel IPTV paketu) možete pogledati u petak, 18. avgusta, od 12.00 časova.