Korisnici WhatsApp-a moći će da se zaštite PIN kodom

WhatsApp, popularna aplikacija za dopisivanje, radi na uvođenju nove funkcije koja će korisnicima omogućiti veću privatnost i sigurnost.

Nova funkcija, koja je trenutno u fazi razvoja, omogućiće korisnicima da kreiraju jedinstveno korisničko ime, koje će koristiti za komunikaciju, umjesto da dijele svoj broj telefona.

Kada funkcija bude dostupna, korisnik će imati opciju da postavi četvorocifreni PIN kod. Ovaj kod će biti jedinstven za korisnika i koristiće se za zaštitu njegovog naloga.

Kada novi kontakti pokušaju da komuniciraju sa korisnikom putem korisničkog imena, biće im zatraženo da unesu taj PIN kod prije nego što mogu da započnu razgovor. Ovo pomaže u sprečavanju neželjenih poruka i osigurava da samo oni koji znaju vaš PIN mogu da vas kontaktiraju.

Važno je napomenuti da stari kontakti i dalje mogu vidjeti vaš broj telefona, dok će novi kontakti imati pristup samo vašem korisničkom imenu. Ova funkcija će biti dostupna u budućim ažuriranjima aplikacije, pružajući korisnicima još jedan nivo zaštite njihove privatnosti.