Korisnici servisa YouTube Music mogu da kreiraju vlastite radio stanice

YouTube Music pokrenuo je opciju “Radio Builder” koja korisnicima omogućava da kreiraju sopstvene radio stanice, sa muzikom po svom ukusu.

Ova mogućnost je besplatna i dostupna svim korisnicima, i pretplatnicima i onima koji to nisu.

Google je potvrdio pokretanje “Radio Builder”-a i najavio da je njegov cilj da korisnicima YouTube Music-a omogući stvaranje personalizovanih radio stanica.

Kako prenosi Business Insider, ovoj funkciji moguće je pristupiti ulaskom u “Vaš muzički tuner” na početnoj stranici YouTube Music-a u iOS ili Android aplikaciji.

Podsjećamo, YouTube je prošle godine počeo testiranje ove opcije koja funkcioniše tako da možete birati do 30 omiljenih izvođača i slušati samo njihovu muziku, ili želite da se reprodukuju i numere drugih muzičara sličnog stila. Takođe, možete sami napraviti miks omiljenih zvukova.

Dakle, da biste bili urednik sopstvene radio stanice potrebno je samo da posjetite početnu stranicu YouTube Music i  pronađete opciju “Vaš muzički tuner”. Ažurirana funkcija pokreće se na iOS i Android uređajima u svim zemljama u kojima je YouTube Music dostupan. Na vama je samo da listu omiljenih izvođača svedete na maksimalno 30, što i nije mali broj, a ne morate ručno kreirati cijelu listu.

Sve ovo zvuči jako dobro i u odnosu na druge popularne platforme za streaming muzike, poput Spotify i Apple Music-a, koje korisnicima omogućavaju da prave listu za reprodukciju na osnovu određene pjesme ili izvođača.