Konferencija “Izazovi i budućnost poslovanja”

Jeleni Trivan, generalnoj direktorici kompanije m:tel, uručena Plaketa za odgovornog poreskog obveznika

Poslovna konferencija pod nazivom “Izazovi i budućnost poslovanja” održana je u prostorijama Banskog Dvora, u Banjaluci, u organizaciji Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske.

Cilj konferencije je da se kroz dijalog poslodavaca, predstavnika Vlade Republike Srpske, akademske zajednice, institucija i stručnih organizacija prepoznaju ključni ekonomski i socijalni izazovi, kao i pravci djelovanja ka stvaranju produktivne i socijalno pravedne zajednice.

Tom prilikom je Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske, uručio Jeleni Trivan, generalnoj direktorici kompanije m:tel, Plaketu za odgovornog poreskog obveznika u sektoru za telekomunikacije i IT.

Konferencija “Izazovi i budućnost poslovanja”

„Sa dolaskom novog menadžmenta, akcije kompanije m:tel porasle su za 12 odsto na Banjalučkoj berzi, poraslo je i naše poslovanje, i moram da kažem da je sve to zahvaljujući i povoljnoj poslovnoj klimi u Republici Srpskoj. Postoji predrasuda da u Republici Srpskoj vladaju nepovoljne ekonomske okolnosti i da to nije pravo mesto za investiranje. Međutim, Republika Srbija je upravo ovde investirala i naša investicija m:tel se pokazuje kao dobar biznis koji donosi koristi i Republici Srpskoj i Republici Srbiji kojoj plaćamo dividendu. Sve olakšice koje Vlada Republike Srpske čini nama kao poslodavcu omogućavaju da budemo najveći poreski obveznik ne tako što nam se povećavaju nameti, nego što nam se povećava profit, pa imamo novca da uplaćujemo redovno u budžet Republike Srpske, imamo novca i da povećavamo plate radnika i budemo odgovoran poslodavac, a imamo i novca da ulažemo u zajednicu“, izjavila je Trivan.

Ona je poručila i da će kompanija m:tel nastaviti sa dobrom praksom da ulaže u zajednicu u kojoj posluje kroz različita kulturna i sportska sponzorstva, ali i da je opredjeljena da podrži potrebe građana Republike Srpske.

Konferencija je organizovana u okviru realizacije projekta ”Doprinos organizacija civilnog društva poboljšanju uticaja preduzetništva na socio-ekonomski razvoj BIH – EISE” koji finansira Evropska unija, a koji provodi Unija udruženja poslodavaca Republike Srpske.