Kompanija m:tel donator u novoj društveno odgovornoj akciji AmCham BiH

Nastavak dugogodišnjeg partnerstva

Američka privredna komora u Bosni i Hercegovini (AmCham BiH) predstavila je inicijativu za pomoć udruženjima koja brinu o najranjivijim članovima društva. U okviru događaja organizovanog u Banjoj Luci, predstavnici poslovne zajednice, institucija i medija imali su priliku da se detaljnije upoznaju sa projektom.

Izvor fotografije: m:tel PR/AmCham BiH

Generalni sekretar AmCham-a u BiH, Nedim Hamzić pozvao je sve privrednike širom Bosne i Hercegovine da se pridruže ovoj akciji.

„Američka privredna komora u Bosni i Hercegovini u decembru organizuje Gala večeru na kojoj će prikupljati sredstva za osam udruženja koja će u narednom periodu biti predstavljena široj društvenoj zajednici. Riječ o udruženjima ‘Iskra’ Banjaluka, ‘Prijateljska kuća’ Doboj, ‘Los Rosales’ Mostar, ‘SOS Dječija sela’ BiH Sarajevo i Gračanica, ‘Srce za djecu oboljelu od raka’ Sarajevo, Udruga roditelja i djece s posebnim potrebama ‘Vedri osmijeh’ Mostar i Udruženje PIPOL Tuzla”, kazao je Hamzić.

Izvor fotografije: m:tel PR/AmCham BiH

Kompanija m:tel se ponosi dugogodišnjom saradnjom s Američkom privrednom komorom u BiH, kroz koju su realizovane brojne društveno odgovorne aktivnosti. Šef Službe za odnose s javnošću kompanije m:tel, Stefan Ličina rekao je da m:tel kroz sve aktivnosti nastoji stvoriti pozitivan uticaj na društvo, osnažujući zajednicu i pokazujući šta znači odgovorno poslovanje.

Izvor fotografije: m:tel PR/AmCham BiH

„m:tel je inicijator i učesnik mnogih humanih inicijativa u cijeloj BiH, te mogu s punim pravom da kažem da smo u BiH jedan od najvažnijih stubova podrške zajednici kroz društveno odgovorno poslovanje, što dokazuju i brojne nagrade i priznanja koje decenijama unazad dobijamo u ovoj sferi“, istakao je Ličina.

Kampanja prikupljanja sredstava traje do 10. novembra 2024. godine, a sredstva će biti usmjerena prema organizacijama koje se bave ključnim pitanjima socijalne inkluzije, obrazovanja, zdravstvene zaštite i pružanja podrške djeci, starijim osobama, te marginalizovanim grupama.