Komedija “Uhvatite maloga” na Superstar TV 

Superstar TV i ove subote (15. april) nudi mnoštvo zanimljivih sadržaja, a u kasnim večernjim časovima, od 22.05, možete uživati u komediji “Uhvatite maloga”, koja je nasmijavala mnoge generacije.

Radi se o sjajnoj američkoj kriminalističkoj komediji reditelja Barryja Sonnenfelda iz 1995. Dovoljno je reći da jednu od glavnih uloga igra Danny DeVito.

Gangster Chili Palmer (John Travolta) u Majamiju utjeruje dugove za svog njujorškog gazdu koji iznenada umre. Tada Chili mora raditi za gangstera nižeg u hijerarhiji, ali glupljeg i opasnijeg – Raya Barbonija (Dennis Farina).

Barboni ga pošalje u Las Vegas da utjera dug od sitnog lopova Lea Devoea (David Paymer) koji se uspio proglasiti mrtvim. Chili ne pronađe Lea, ali mu šef jedne kockarnice povjeri naplatu još većeg duga od Harryja Zimma (Gene Hackman), holivudskog producenta jeftinih horora. Tako se filmofil Chili nađe u gradu svojih snova – Holivudu.

Sa Zimmom se brzo sprijatelji, jer shvati da bi mogao biti koproducent njegovog novog filma. Harry živi sa zvijezdom svojih filmova Karen Flores (Rene Russo) koja je bila udata za veliku zvijezdu patuljastog rasta – Martina Weira (Danny DeVito). Ako uspiju nagovoriti “maloga” da nastupi u njihovom filmu, svi će se obogatiti. Zimmu je za vratom gangster Bo Catleett (Delroy Lindo) kojem duguje novac…