Koliko je težak najlakši gejming miš

Američka kompanija Razer predstavila je svoj novi model miša nazvan Viper Mini Signature Edition, specijalizovan isključivo za gejming, za koji tvrde da je najlakši ikada proizveden.

Naime, težina ovog bezičnog modela je svega 49 grama, baterija mu traje nevjerovatanih 60 časova, a puni se preko USB-C porta za svega 90 minuta. Kako bi došli do ovakvog rezultata istraživači iz Razer kompanije su spojili materijale vrhunskih komponenti, sa savršenim omjerom čvrstoće i težine. Istražujući dizajn u stilu “saća” po prvi put, stvorili su uređaj daleko lakši od svoih dosadašnjih.

Inače, Viper Mini Signature Edition napravljen je od legure magnezijuma za koji kažu da je izdržljiviji i čvršći od plastike, a lakši od titana. Potrebno je istaći i to je ovaj model opremljen najnovijom tehnologijom koja uključuje i Razer Focus Pro 30K optički senzor, optičke prekidače miša Gen-3, HyperSpeed Wireless, HyperPolling Wireless tehnologiju sa brzinom od 4000Hz.

Iz Razer-a poručuju da je garantni period za ovaj model tri godine, što nam samo po sebi govori da su jako sigurni u kvalitet svog proizvoda.

Ovaj superlagani miš je pušten u prodaju, a može se kupiti isključivo preko Razer-ove veb stranice, po cijeni od 280 američkih dolara.