Koje su prednosti privremenih mejl adresa

Ako vam je dosta neželjene pošte i želite da zaštitite svoju privatnost, privremene mejl adrese su idealno rješenje. Ove adrese vam omogućavaju da se registrujete na sajtovima, preuzimate fajlove ili primate potrebne informacije bez opterećivanja vašeg glavnog dolaznog sandučeta.

Privremeni mejlovi su posebno korisni kada ne želite da vaša lična adresa bude zatrpana reklamama i spamom. Korištenjem ovih adresa, možete brzo i jednostavno primiti mejl koji vam je potreban, a zatim zaboraviti na njega, jer se adresa automatski mijenja ili briše nakon kratkog vremena.

Ove adrese nisu namenjene za dugoročnu upotrebu, pa se ne preporučuje da ih koristite za sajtove gdje ćete možda kasnije trebati resetovanje lozinke. Najpoznatiji sajtovi za privremene mejlove uključuju 10minutemail, Temp-Mail i Guerrillamail, dok Emailnator nudi jednokratne Gmail adrese za specifične potrebe.

Koristeći ove alate, možete zadržati kontrolu nad svojim glavnim mejlom i osigurati da vaša privatnost ostane zaštićena.

Najbolji sajtovi koji nude privremene adrese su 10minutemail, Temp-Mail i Guerrillamail. Ipak, na nekim sajtovima ćete zapaziti da zahtijevaju isključivo Gmail nalog. U tom slučaju je prava stvar za vas Emailnator, koji nudi Gmail adrese za jednokratnu upotrebu.