Koje nove funkcije Google donosi u Android

Google je na ovogodišnjem MWC-u predstavio niz novih funkcija za svoje Android aplikacije, pružajući korisnicima još veću praktičnost i efikasnost u svakodnevnom korišćenju. Evo pregleda najzanimljivijih noviteta:

  1. Unapređeni Android Auto: Zahvaljujući vještačkoj inteligenciji, Android Auto sada može automatski sažeti dugačke poruke ili prepričati grupne četove sa mnogo dopisivanja. Dodatno, predložiće vam i kratke odgovore kako biste se maksimalno fokusirali na vožnju.
  2. Pisanje rukom za Google Docs: Nova funkcija omogućava dodavanje ručno pisanih bilješki direktno u Google Docs sa telefona ili tableta, koristeći prst ili olovku. Sa širokom paletom alata za crtanje, možete birati različite boje “olovke” ili “flomastera” za podvlačenje.
  3. Nove kontrole za Spotify: Google je unaprijedio kontrole za Spotify kako bi olakšao prebacivanje sa jednog na drugi uređaj, slično kao što je nedavno učinio za YouTube Music. Sada možete lako prebaciti između uređaja koristeći opciju “Spotify Connect”.
  4. Navigacija na pametnom satu: WearOS sada ima dodatu navigaciju za javni prevoz, omogućavajući vam da pratite dolazak sljedećeg autobusa direktno sa pametnog sata. Sve ključne funkcije koje nudi Google Maps za javni prevoz dostupne su i na pametnom satu.
  5. Svi zdravstveni parametri na jednom mjestu: Fitbit aplikacija je redizajnirana kroz Health Connect, omogućavajući vam da integrišete sve podatke sa uređaja kao što su AllTrails, Oura Ring i MyFitnessPal. Ideja je da sve važne zdravstvene informacije imate na jednom mjestu, čineći ih preglednim i lako dostupnim.