Karaoke stižu na Apple Music

Apple Music je uveo novu opciju koja omogućava da pjevate karaoke.

Funkcija se zove Apple Sing i omogućava da se podesi nivo glasa/vokala u pjesmama i koristi višestruki prikaz teksta.

Funkcija će biti dostupna širom svijeta krajem godine na novijim iPhone i iPad uređajima i novom Apple TV 4K.

Neće funkcionisati na klasičan način da učesnici biraju muzičke numere kojima su vokali već uklonjeni. Umjesto toga, Apple Music se oslanja na algoritam za mašinsko učenje na uređaju koji obrađuje muziku u realnom vremenu.

Algoritam izoluje vokale od ostatka pjesme, omogućavajući korisnicima da podešavaju jačinu zvuka u skladu sa tim koristeći “slide” dugme u Apple Music aplikaciji.

Da bi koristili funkciju, korisnici će prvo unijeti naziv pjesme, a zatim tapnuti na dugme za mikrofon da bi pristupili “slideru” da bi podesili jačinu zvuka vokala. Na najnižem nivou, funkcija ne uklanja u potpunosti vokale, ali je dovoljno dobra za karaoke žurku kućnim uslovima.

Apple Music bi trebalo da ima više od 50 dostupnih plejlista.

Android aplikacije za karaoke su podržavale tekstove u realnom vremenu, ali nisu omogućavale prilagođavanje nivoa vokala. Karaoke aplikacija od juna je dostupna na Spotify-u, ali funkcioniše nešto drugačije, tako što snima glas i ocjenjuje vaš pjevački učinak, pa tako pruža više “gejming” iskustvo. S druge strane, Apple Music je više usmjeren na pravu karaoke zabavu.