Kamere modela OnePlus 10T predstavljene prije lansiranja

Kineski proizvođač potrošačke elektronike OnePlus odavno je najavio objavu svog pametnog telefona OnePlus 10T za početak avgusta, a karakteristike telefona se djelimično obavljuju od tada.

OnePlus ne želi dugo da čeka sa predstavljanjem detalja, pa se posljednje desilo prije nekoliko dana, kada je predstavljeno podešavanje kamere 10T u postu na forumu zajednice koja prati ovaj brend. Postoji i nekoliko uzoraka kamera.

Za početak, 10T neće imati Hasselblad kameru za mobilne uređaje jer to nije vodeći model kompanije. To mjesto je još uvijek rezervisano za OnePlus 10 Pro, koji ima za cilj da bude svestran po pristupačnijoj cijeni.

Ipak, telefon će imati odgovarajuću kameru sa Sony-jevim 50 MP IMKS766 senzorom na čelu, koji ima otvor blende 1/1.56”. Navedena kamera će biti optički stabilizovana i moći će da snima slike dubine boje od 10 bita.

Glavnu kameru okružuje ultraširoki snimač sa vidnim poljem od 119 stepeni i namjenski makro snimač. Ako se može pretpostaviti, to je ista stara ultraširoka kamera od 8 MP sa makro senzorom od 2 MP.

OnePlus takođe ističe poboljšane funkcije kao što su Image Clarity Engine za brže slaganje slika, Nightscape, TurboRAV i HDR 5.0.

Potvrđeno je da pametni telefon dolazi sa ekranom od 6,7 inča te Qualcomm Snapdragon 8 + Gen 1 čipsetom.