Kamera Sony ZV-1F savršena za vlogere

Sony je lansirao svoju drugu u nizu kameru iz ZV serije koja je prilagođena vlogerima.

U pitanju je ZV-1F. U poređenju sa ZV-1, ima manje funkcija, ali zato nudi nižu cijenu i jednostavniji rad.

ZV-1F, kao i prethodna kamera, ima isti Exmor RS CMOS senzor od 20.1 MP – tip 1.0 (13,2 mm x 8,8 mm). Umjesto sočiva sa varijabilnim zumom, ZV-1F ima fiksno primarno sočivo od 20 mm (ekvivalentno 35 mm) f – 2.0 (fokalna, žižna daljina).

Ove karakteristike obezbjeđuju veliko vidno polje, čak i veće od najšire žižne daljine na ZV-1, što kameru čini pogodnom za ručno snimanje i vlogovanje jer više ne morate da istežete ruku da biste se smjestili u kadar. Takođe pruža zanimljiviju žižnu daljinu za stvari poput ulične fotografije.

ZV-1F je sposobna da snima 4K video pri brzini do 30 fps. Na kameri je dostupan niz profila slike, uključujući S-Log2, S-Log3 i HLG. Ova kamera je pogodna za snimanje i direktno otpremanje zbog bežične veze sa pametnim telefonom.

ZV-1F takođe može da snima i vertikalne video zapise, što je čini idealnom za Instagram, TikTok ili YouTube Shorts. Kamera ima ugrađen usmjereni mikrofon sa “vjetrobranskim staklom” (pomaže u lošijim vremenskim uslovima). Omogućeno je i povezivanje sa spoljnim mikrofonom preko 3,5 mm utičnice za mikrofon.

Uz kameru dobijate micro HDMI, a micro USB na ZV-1 je zamijenjen sa USB-C portom. Ostale funkcije pozajmljene od prethodnih Sony kamera uključuju SteadyShot digitalnu stabilizaciju slike, koja je jedina vrsta stabilizacije dostupna na ovoj kameri. Tu je Eye AF za praćenje objekata, režim Product Showcase za brzo i automatsko prebacivanje fokusa između vašeg lica i predmeta u ruci.

Sony ZV-1F košta 500 dolara i kasnije ovog mjeseca biće dostupna globalno.