Kakve promjene stižu na Telegram

Telegram je lansirao sveobuhvatno ažuriranje koje donosi nekoliko značajnih promjena u popularnoj aplikaciji za razmjenu poruka.

Jedna od ključnih novina trebala bi biti implementacija audio i video poruka bi korisnici mogli poslati tako da se mogu pregledati samo jednom prije nego što nestanu.

Time se omogućava primaocu da samo jednom pregleda ili posluša poruku, čime se dodatno povećava privatnost i sigurnost korisnika, posebno kada je u pitanju slanje osjetljivih podataka ili medijskog sadržaja.

Ova inovacija predstavlja korak naprijed za sve koji žele dijeliti privremene informacije na brz i siguran način.

Pored toga, Telegram uvodi i mogućnost pauziranja i nastavka snimanja za glasovne i video poruke, pružajući korisnicima dodatnu kontrolu nad svojim sadržajem kroz intuitivan meni.

Za premijum korisnike, kompanija sa sjedištem u Dubaiju uvodi još nekoliko ekskluzivnih funkcija, uključujući mogućnost sakrivanja vremena kada je korisnik pročitao nečiju poruku. Ova opcija dodatno poboljšava privatnost korisnika, omogućavajući im da upravljaju svojim online prisustvom sa većom preciznošću.

Ova ažuriranja čine Telegram još funkcionalnijim i prilagođenijim korisnicima koji traže više opcija za kontrolu i bezbjednost u digitalnom komuniciranju.