Kakva poboljšanja u Google Maps donosi AI

Google je proširio ponudu svoje aplikacije Google Maps, dodajući nove i korisne funkcionalnosti kako bi unaprijedio iskustvo korisnika.

Immersive View, koja je prvobitno predstavljena na I/O konferenciji za developere u maju, sada je dostupna korisnicima širom svijeta. Ova funkcija omogućava korisnicima da prate navigacione fotografije za svoje rute, bez obzira kreću li se peške, na biciklu ili javnim prevozom.

Osim toga, Google Maps uvodi Live View funkciju, koja koristi AI tehnologiju kako bi korisnicima olakšala orijentaciju u nepoznatom okruženju. Dovoljno je da korisnik aktivira Lens ikonicu u aplikaciji i okrene telefon oko sebe. Aplikacija će automatski prepoznati korisnikovu lokaciju i ponuditi smjernice prema obližnjim bankomatima, stanicama javnog prevoza, restoranima i drugim destinacijama.

Unapređenja dolaze i u vidu preciznijeg prikaza zgrada uz rute i detaljnih informacija o trakama na autoputevima. Ove funkcionalnosti će biti dostupne korisnicima u nekoliko zemalja, uključujući SAD, Kanadu, Francusku i Njemačku.

Uz to, Google Maps se poboljšava za vozače električnih vozila, pružajući više informacija o stanicama za punjenje. Vozači će moći saznati da li punjači odgovaraju njihovom vozilu, koja je njihova snaga i da li su dostupni. Sve ovo čini Google Maps sveobuhvatnim alatom za navigaciju i informacije, unapređujući iskustvo korisnika dok putuju ili istražuju nove destinacije.