Kako je Nubia RedMagic 7 gejming telefon prošao na testu izdržljivosti

Nubia RedMagic 7 gejming telefon izuzetno je izdržljiv – pokazalo je testiranje.

Naime, Zak Nelson, sa YouTube kanala JerryRigEverything, podvrgnuo je ovaj uređaj različitim vrstama „mučenja“, ali on se pokazao veoma snažnim.

Nakon paljenja i grebanja ekrana Nubia RedMagic 7 model nije pokazao nikakve abnormalnosti. Čak ni savijanje rukama nije ga uništilo.

Uređaj štiti jako snažan metalni okvir, a AMOLED displej ima Gorilla Glass Melange zaštitu.

Kompanija se pobrinula da ovaj gejming telefon, koliko god snažan fizički, jednako impresivan bude i po svojim specifikacijama. Nije tajna da je on upravo stvoren s ciljem da pomjeri granice u segmentu pametnih telefona za igre.

Između ostalog, ima stopu osvježavanja ekrana od 165 Hz, čipset Snapdragon 8 Gen 1, bateriju od 4.500 mAh sa podrškom za brzo punjenje od 65 W i 6,8-inčni AMOLED ekran od 1080p.

Sa zadnje strane krasi ga trostruka kamera koja se sastoji od glavnog senzora od 64 MP, ultra-širokougaone kamere od 8 MP i makro senzor od 2 MP. Prednja, selfie kamera je od 8 MP.

Ovaj gejming telefon već je dostupan kupcima širom svijeta, među kojima su i Evropljani. Dolazi u tri varijante – Obsidian Black, Pulsar i Supernova, koje imaju različite cijene.  

Početna cijena modela Obsidian Black iznosi 629 dolara, Pulsar-a 729 dolara, a Supernova-e 799 dolara.

Više detalja u vezi sa procesom testiranja ovog telefona možete pronaći u pomenutom videu: