Kako i zašto koristiti aplikacije za zajednički kalendar

Glavni razlog za korištenje dijeljenog kalendara nalazi se u samom nazivu. Da, sa takvim kalendarom, svako je odgovoran za planiranje i podjelu porodičnih obaveza.

Sa dijeljenim kalendarom, svi imaju pregled programa za nedjelju dana, a nesporazumi su stvar prošlosti. Osim toga, svako može dodati nešto u raspored i niko ne može propustiti sastanak ili zadatak u kući. Ukratko, dijeljeni kalendar omogućava uštedu vremena.

Koji su prednosti dijeljenog kalendara?

Laka dostupnost: Danas se rijetko odvajamo od svog pametnog telefona. Dakle, samo nekoliko klikova i imate pristup svom dijeljenom kalendaru, i znate tačno šta treba da radite u svakom trenutku.

Centralizovano: To je suština dijeljenog kalendara. Sve je centralizovano, možete pronaći apsolutno sve što trebate znati o svojoj porodici na istom mjestu. Nema potrebe za prebacivanjem između različitih aplikacija.

Dostupno svima: Svi mogu pristupiti kalendaru. Bilo da su to roditelji, djeca, bake… koga god poželite, zapravo! I što je najvažnije: svi članovi porodice mogu ga mijenjati.

Obavještenja: Sa elektronskim dijeljenim kalendarom ništa se nikada ne zaboravlja. Kako? Zahvaljujući obavještenjima koja ozvučavaju naš svakodnevni život. Za svaki sastanak ili zadatak, stiže obavještenje. Nema više izgovora za zaboravljenu punu sudoperu! 🙂

Besplatno: Aplikacije za dijeljenje kalendara su besplatne. Dakle, zašto ih se odreći?

Koje aplikacije za dijeljenje kalendara koristiti?

Google Kalendar: Ovo je najlogičniji izbor jer je ova aplikacija već instalirana podrazumijevano na svim Android uređajima, a takođe je dostupna i na App Store-u. I što je još važnije, pruža sve što vam je potrebno za organizaciju života vaše porodice. Iako možda nije najljepša vizuelno, izuzetno je funkcionalna.

TimeTree: Ova aplikacija se fokusira na organizaciju izlazaka ili događaja u porodici. Stoga može biti posebno korisna za organizaciju odmora, na primjer. TimeTree se, takođe, može koristiti svakodnevno, jer omogućava upravljanje rasporedom vaše porodice.