Kako Google Maps liste podijeliti sa prijateljima

Google Maps aplikacija je više od običnog navigacionog alata – ona je moćan alat za organizaciju i diјeljenje lokacija koje volite ili planirate da posјetite.

Ali, šta su zapravo Google Maps liste? To su skupovi lokacija koje ste prethodno sačuvali – nešto poput fascikle u kojoj se nalazi tačna pozicija turističkih atrakcija, muzeja, parkova ili restorana na mapi. To je praktičan način da organizujete svoje omiljene destinacije ili planirate buduće avanture.

Kako biste napravili novu listu u Google Maps aplikaciji, sve što treba da uradite jeste da otvorite aplikaciju, dodirnete dugme “Sačuvano”, pronađete sekciju “Liste” i tapnete na opciju “+ Nova lista”. Možete čak odabrati ikonicu koja će predstavljati vašu listu i dodati opcioni opis. Kada završite, samo dodajte lokacije u listu jednostavnim dodirivanjem opcije “Sačuvaj” kada pregledate određenu lokaciju na mapi.

Jedna od najkorisnijih mogućnosti ovih lista je njihova djeljivost. Ako ste napravili listu sa lokacijama koje želite da podijelite sa prijateljima ili porodicom, to možete učiniti u samo par koraka. Jednostavno dodirnite opciju “Dijeli” u sekciji sačuvanih lista, izaberite osobe sa kojima želite da podijelite listu i pritisnite “Pošalji”.

Google Maps liste čine istraživanje novih mjesta lakšim i zabavnijim, dok istovremeno omogućavaju da svoje omiljene destinacije podijelite sa drugima. Zato, sljedeći put kada planirate avanturu, iskoristite moć ovog alata i organizujte svoje putovanje kao pravi profesionalac.