Kako da lakše očistite Gmail inbox na Androidu

Google je najavio dodavanje nove opcije “Select All” u Gmail aplikaciju za Android uređaje.

Ova opcija će korisnicima omogućiti lakše i brže čišćenje nepotrebnih mejlova iz njihovog inboksa. Iako već postoji u desktop verziji Gmaila, sada će se pojaviti i u mobilnoj aplikaciji.

Kada korisnik selektuje barem jednu poruku koju želi da obriše, opcija “Select All” će se pojaviti u vrhu ekrana. Klikom na nju, automatski će se selektovati 50 mejlova, koje korisnik može arhivirati, potpuno obrisati ili označiti kao nepročitane.

Ova funkcija olakšava upravljanje mejlovima na Android uređajima i štedi vrijeme korisnicima prilikom čišćenja njihovog inboksa.

Do sada je brisanje poruka u Gmail aplikaciji za Android uređaje bilo moguće tako što bi otišli u svoj inboks ili u fasciklu sa porukama, tapnuli da bi otvorili poruku koju želite da obrišete. U otvorenoj poruci, korisnici bi tapnuli na ikonu smeće, koja se obično nalazi u gornjem dijelu ekrana ili u donjem meniju, u zavisnosti od verzije aplikacije. Nakon što bi tapnuli na ikonu smeće, poruka bi bila označena za brisanje.

Da bi konačno izbrisali poruku, korisnici bi morali da odu u obrisane poruke, označiti ih i obrisati. Nova opcija “Select All” koju je Google najavio omogućiće korisnicima da čitav ovaj proces obave efikasnije i brže, jer će moći da obrišu više poruka odjednom, i jednostavnije.