Kako da izaberete novi televizor iz m:tel ponude

Potreban vam je novi televizor? Interesuje vas kupovina televizora na rate iz m:tel ponude ali niste sigurni koji želite izabrati?

Nekoliko osnovnih stvari određuje ono što vam najbolje odgovara a to je veličina televizora, rezolucija ekrana, korištenje interneta i aplikacija i naravno cijena.

Najnovije tehnologije omogućile su velike televizore po prihvatljivim cijenama a za prave ljubitelje filmova, serija i utakmica važi pravilo “što veći ekran, to bolje”. Ipak, važan je i prostor u kojem ćete smjestiti novi televizor kao i minimalna udaljenost u odnosu na veličinu ekrana, kako se ne biste izgubili u slici.

Za televizor od 50 inča idealna udaljenost počinje od 2 metra dok za veći ekran od 60 inča ona iznosi oko 2,5 metra.

Ukoliko volite velike ekrane i imate dovoljno veliku prostoriju, preporučujemo vam Samsung Smart TV sa ekranom od 55 inča ili Philips Smart TV od 55 inča. Za ljubitelje najvećih ekrana tu je Samsung Smart sa ekranom od 65 inča.

Ukoliko televizor namjeravate smjestiti u manju prostoriju, preporučujemo vam LG UHD televizor od 49 inča ili Sony Android televizor takođe od 49 inča. Za dječije sobe odlično će odgovarati Tesla modeli kao što je Tesla televizor od 32 inča ili Tesla Android TV od 40 inča.

Što se tiče rezolucije, što je više piksela na ekranu, slika će biti oštrija i jasnija. Full HD rezolucija će odgovarati većini vaših potreba ali ukoliko filmove ili serije birate iz neke online ili video-on-demand videoteke, kao što ih možete pronaći u m:tel ponudi, onda će do izražaja doći 4K rezolucija ekrana.

4K je visoka rezolucija ekrana od 3840 x 2160 piksela i u m:tel ponudi televizora naći ćete mnogo takvih modela od različitih proizvođača.

Kada je u pitanju Smart TV to znači da televizor pomoću sopstvenog softvera i putem Wi-Fi mreže može da omogući razne sadržaje sa interneta: YouTube, pristup društvenim mrežama i korištenje određenih aplikacija.

Ako je u pitanju Android TV onda ćete putem Google Play Store-a na raspolaganju imati mnogo više aplikacija.

Pametan televizor sve više postaje očekivana funkcija a u m:tel ponudi većina modela svjetskih proizvođača je upravo Smart TV ili Android TV.

Za budžetske korisnike i korisnike koje prvenstveno zanima TV program, nalazi se ponuda kvalitetnih televizora po povoljnim cijenama. Među cjenovno najkonkurentnijim su Tesla modeli, koji nude sjajan odnos cijene i kvaliteta. Odlikuje ih jednostavnost upotrebe te jasnoća i oštrina slike, a aktuelnu ponudu možete pogledati na www.mtel.ba.

Uživajte u svim pogodnostima moderne televizije uz novi televizor na rate. Ako se do kraja septembra ove godine odlučite da postanete novi m:tel IPTV korisnik ili reugovorite postojeći paket, kao bonus dobićete i Apollon videoteku na besplatno korištenje do 31. oktobra 2021.

Više informacija o m:tel ponudi televizora na rate potražite na www.mtel.ba ili saznajte besplatnim pozivom na broj 0800 50 000.