Kako da… aktivirate IPTV funkcionalnost Dječija TV

Dječija TV omogućuje roditeljima da zaštite svoje dijete od neprimjerenih TV sadržaja, posebno odabranim sadržajima primjerenim uzrastu djece, te podešavanjem vremena koje želite da vaši najmlađi članovi porodice provode ispred TV ekrana.

Ulazak, odnosno izlazak iz okruženja Dječije TV zahtijeva poseban PIN kod, što je olakšica za svakog savjesnog roditelja.

Kako aktivirati funkcionalnost Dječija TV?

Aktivaciju možete izvršiti odlaskom u glavni meni te izborom sekcije „TV“ > „Dječija TV“ ili jednostavno klikom na OK dugme.

Nakon prvog pokretanja, sva ostala podešavanja aplikacije se mogu vršiti u glavnom meniju u sekciji “Podešavanja” > “Dječija TV podešavanja”.

U podešavanjima ćete naći i opciju za sadržaj videoteke, a koji je prilagođen uzrastu djeteta koje ste u ovoj aplikaciji naveli.

Zašto Dječija TV?

Praktično, izborom aktiviranja Dječije TV, roditelji mogu kreirati dva TV okruženja – jedno za njih, a drugo za njihovu djecu, ali i kontrolisati sadržaj koji će djeca gledati u odnosu na preporučenu starosnu granicu.

Uz Dječiju TV, možete u svakom trenutku da budete potpuno bezbrižni dok vaši mališani gledaju televiziju sa sadržajima prilagođenim njihovom uzrastu.

Detaljna uputstva možete dobiti putem m:tel korisničkog centra na broj 0800 50 000 ili na prodajnim mjestima kompanije m:tel.