Kako da aktivirate eSIM karticu?

Veoma jednostavno. Potrebno je da posjedujete mobilni uređaj novije generacije koji podržava eSIM tehnologiju, da posjetite prodajno mjesto kompanije m:tel i čitav proces će biti gotov za nekoliko minuta.

Na m:tel prodajnom mjestu, po podnošenju zahtjeva, korisnik će dobiti QR kod i uputstvo kako da aktivira eSIM profil na svom uređaju. QR kod je jedinstven, kad ga korisnik skenira i instalira eSIM profil, on se ne može koristiti za drugi uređaj sve dok se ne obriše postojeći profil.

Akronim eSIM je skraćenica od ugrađena (embedded) SIM kartica, a predstavlja značajnu novinu koja će unaprijediti mobilnu telefoniju. Prelaskom sa klasične SIM na eSIM karticu sve mobilne usluge jednako će raditi kao i sa klasičnom karticom.

Način na koji funkcioniše eSIM je isti kao i kod standardne SIM kartice, s tim da za nju nije potreban poseban ulaz. Takođe, mnogo je pouzdanija i mnogo manja je vjerovatnoća da će doći do mehaničkih oštećenja i kvarova. eSIM je univerzalan za sve uređaje koji ga podržavaju, i još bolje komunicira s pametnim satovima, fitness gadžetima i ostalim IoT uređajima.

Ovo su izdvojeni uređaji iz aktuelne m:tel ponude koji provjereno podržavaju eSIM u m:tel mobilnoj mreži: Huawei P40, Huawei P40 Pro, iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, Samsung Galaxy Note 20, Samsung Galaxy Note 20 Ultra, Samsung Galaxy S20, Samsung Galaxy S20 Ultra, Samsung Galaxy S20+, Samsung Galaxy S21, Samsung Galaxy S21 Ultra i Samsung Galaxy S21+.