„Južni vetar: Ubrzanje“, nakon jučerašnje premijere u Banjaluci, večeras i u Sarajevu

Spektakularnim nastavkom filma i banjalučkom premijerom počelo prikazivanje u kinima BiH

Premijera filma “Južni vetar: Ubrzanje” održana je 10. novembra u banjalučkom CineStar kinu uz prisustvo filmske ekipe predvođene glumcem Milošem Bikovićem.

Na banjalučkoj premijeri filma, iza koje stoje produkcije „Telekom“ i „Režim“, prisustvovale su brojne zvanice iz javnog života, ali i Jelena Trivan, generalna direktorka kompanije m:tel i predsjednica Upravnog odbora Filmskog centra Srbije.

Sudeći po utiscima gledalaca sa premijere u Banjaluci i Srbiji, film „Južni vetar 2“ ima potencijal da doživi ogroman uspjeh i postane regionalni hit, upravo kao i njegov prvi dio.

Željno očekujemo sarajevsku premijeru koja je zakazana za večeras, 11. novembra, u CineStar-u Sarajevo. A od 11. novembra ovaj film će  biti premijerno prikazan i u bioskopima ostalih bh. gradova.

Projekat snimanja ovog nastavka realizovan je uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Filmskog centra Srbije i Telekoma Srbija, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s vjerskim zajednicama AP Vojvodina, Hrvatskog audiovizualnog centra – HAVC, kao i Opštine Knjaževac, Doma kulture Knjaževac, Grada Kastav, Hrvatska. Koprodukciju filma potpisuju Archangel Digital Studios, Film District, Archangel Studios i Telefilm.