Još jedna generacija srednjoškolaca banjalučke Elektrotehničke škole uspješno završila program prakse u m:tel-u

Dugogodišnja uspješna saradnja Elektrotehničke škole „Nikola Tesla“ iz Banja Luke i kompanije m:tel nastavila se i ove godine organizovanjem prakse za učenike ove škole.

Čak 67 učenika trećih i četvrtih razreda, tehničara računarstva i tehničara telekomunikacija, završili su program prakse u kompaniji m:tel.

Izvor fotografije: m:tel PR

Tokom zimskog i ljetnog polugodišta, učenici su radili sa stručnjacima koji su im prenijeli svoja znanja i iskustva, te im predstavili sve aktivnosti kojima se jedan savremeni telekom bavi, a koje su usko vezane za njihove obrazovne profile.

Teme koje je obuhvatila praksa su vezane za širokopojasni pristup internetu, napajanje, zaštitu i nadzor u telekomunikacionom centru, optičke pristupne i bakarne pristupne mreže te konfigurisanje terminalne opreme u telekomunikacionim sistemima.

Izvor fotografije: m:tel PR

Stručna praksa je omogućila učenicima da se upoznaju sa radnim okruženjem, steknu uvide u različite poslove i da bolje razumiju svoja interesovanja kako bi donijeli odluke o pravcima svoje buduće karijere.

Društvena odgovornost kompanije m:tel se i ovaj put ogleda u podršci i ulaganju u bolju budućnost mladih kako bi jednog dana bili što kvalitetniji kadar na tržištu rada.