Još jedan proizvođač telefona izbacuje punjač iz pakovanja

Oppo telefoni će od sljedeće godine dolaziti bez punjača u originalnom novom pakovanju.

Ovaj brend je treći koji je nakon Apple-a i Samsung-a eliminisao punjače iz pakovanja, saopšteno je tokom predstavljanja Reno8 serije smartfona.

Oppo je ranije usavršio svoju SuperVOOC tehnologiju brzog punjenja, a punjači će biti dostupni kupcima posebno, ali je obećano da će biti dostupniji.

“Sljedeće godine izbacićemo punjač iz pakovanja nekoliko naših proizvoda. Planiramo proširenje operacija kojim ćemo SuperVOOC punjače učiniti dostupnijim u prodavnicama, kako biste mogli da ih kupite i nastavite koristiti čak i kada promijenite vaš telefon”, rekao je Bili Žang, zamjenik direktora operacija u Oppo-u.

Kompanija je ovim potezom nastavila aktuelni trend tokom kojeg je nekoliko proizvođača mobilnih telefona odlučilo da prodaje telefone bez punjača u pakovanju.

Led je probio Apple, zatim Samsung, i bilo je očekivano da i ostali iz industrije prate ovaj korak.

Potez je navodno motivisan ekološkim razlozima, ali tržište nije oduševljeno jer cijene uređaja ostaju iste ili rastu bez obzira što je punjač izbačen iz kompleta.

Podsjećamo i na odluku Evropske unije da počevši od jeseni 2024. godine svi punjači za telefone i elektronske uređaje na teritoriji EU moraji biti univerzalni.

Posebeno zanimljiv je slučaj Oppo-a, jer je punjač SuperVOOC bio hvaljen i postizao je odlične rezultate i brzinu punjenja, zbog čega su telefoni bili u prednosti nad konkurencijom. Očekuje se da Oppo sada ponudi neko kreativno rješenje kojim će nastaviti da vezuje potrošače za svoj brend.