Jerry Maguire – film poslije kojeg su svi poželjeli da budu sportski menadžeri

Mnogima je ovaj film sinonim za priče o menadžerima u profesionalnom sportu, a mnogi su se u ovo zanimanje zaljubili upravo zbog ovog hita iz 1996. godine, koji je pobrao sve simpatije i nagrade.

Jerry Maguire (Tom Cruise) je sportski agent u velikoj agenciji koji ima sve – uspješnu karijeru, gomilu klijenata i još veću gomilu novca, kao i seksi-vjerenicu Avery (Kelly Preston).

Međutim, jedne noći mučen grižom savjesti što zbog njegove pohlepe sportske zvijezde završavaju u bolnici, odlučuje da napiše memorandum u kojem svojoj kompaniji preporučuje da se orijentiše manje na zaradu, a više na dobrobit svojih klijenata.

Iako oživljava ovacije od strane kolega, svi zaćute u trenutku kada Jerry dobije otkaz . Svi osim jedne osobe: jedino se idealistički raspoložena sekretarica (Renee Zellweger) odazove na njegov pozivu da mu se pridruži u samostalnoj firmi.

Od svih klijenata, a u pitanju su američki profi sportisti, ostane mu vjeran samo slabo poznati ragbista (igrač američkog fudbala) Rod Tidwell (Cuba Gooding Jr). Tidwell pokušava da dobije ugovor od kojeg mu zavisi egzistencija i vrši pritisak na svog agenta. Praktično, prinuđeni su da se oslone jedan na drugog. Jerry-u ništa ne ide i pokušava pronaći smisao svog života, dok se njegova jedina pomoćnica i sekretarica, koja je pritom i samohrana majka, mora suočiti s osjećanjima koje gaji prema svom novom poslodavcu. Priča je puna emocija i pokazuje da se u surovom profesionalnom odnosu koji se vrti oko dolara, mogu razviti trajna prijateljstva i ljubavi.

Cuba Gooding Jr. za ulogu u filmu osvojio je Oscara kao najbolji sporedni glumac, a film je nominovan u još četiri kategorije (scenarij, glavni glumac, montaža, fotografija), Tom Cruise osvojio je Zlatni globus, a film je za istu nagradu dvostruko nominovan.

Sjajnu romantičnu komediju i dramu pogledajte u četvrtak 24. avgusta, na HBO (pozicija broj 350 u osnovnom m:tel IPTV paketu) u 20.00 časova.