Jelena Trivan: Mtel stabilna firma koja ostvaruje veliku dobit

Generalna direktorka kompanije Mtel Jelena Trivan istakla je, govoreći za Bloomberg Adria na predstavljanju ove medijske kuće u Sarajevu, da je Mtel, uprkos nepovoljnim međunarodnim okolnostima stabilna firma koja ostvaruje veliku dobit.

„Nemamo brigu za svoje poslovanje, jer naš najveći kapital su naši ljudi i naša infrastruktura”, rekla je Trivan i dodala da je Mtel kao kompanija pokrila cijelu BiH, između ostalog sa novim smart rješenjima koja su dostupna Mtel korisnicima.

Precizirala je da je u prvih šest mjeseci ove godine, uprkos velikom odlivu stanovništva iz BiH, uvećan broj korisnika čime je povećana i kompletna korisnička baza.

„Imamo sve više servisa i uskoro lansiramo Supernovu kao novi brend, a tu je i ON TV kao mobilna televizija koju je moguće pratiti na cijeloj teritoriji BiH. Isto tako, imaćemo visoko profilisanu ponudu za stabilnije kupce te za mlade i penzionere”, precizirala je Jelena Trivan i najavila nove akvizicije i poslovne poduhvate u narednom periodu. Pozdravila je medijski projekat Bloomberg Adria za koje je sigurna da će tačno, istinito i ekonomski pouzdano obrađivati ekonomske informacije, pogotovo u vremenima kada, kako je istakla, političke elite nerijetko manipulišu ekonomskim pokazateljima.

Svečanoj promociji medijskog projekta Bloomberg Adria u Sarajevu između ostalih, prisustvovali su Zoran Tegeltija predsjedavajući Savjeta ministara BiH, Senad Softić guverner Centralne banke BiH i brojni drugi predstavnici javnog života BiH.