Izabrane najbolje aplikacije sedmog m:tel App takmičenja

19 timova lansiralno svoje ideje

U ovogodišnjem takmičenju za izbor najboljih aplikacija na državnom nivou, žiri je izabrao najboljih pet u okviru m:tel App takmičenja 7, koje će dalje predstavljati BiH na Regionalnom App takmičenju u Beogradu početkom mjeseca marta.

Ove godine, takmičenje je održano online, a na njemu su imali pravo da učestvuju timovi, odnosno autori gotovih aplikacija koje su na adresu m:tel-a stigle do roka predviđenog konkursom koji je objavljen u prethodnoj godini. U sedmom ciklusu m:tel App takmičenja za najbolje aplikacije za mobilne uređaje u BiH stiglo je ukupno 19 aplikacija iz 15 srednjih škola i 13 gradova BiH.

Nakon održanog online takmičenja, najboljim aplikacijama čiji će autori putovati u Beograd na dalje takmičenje, proglašene su:

  • aplikacija ExpertEase, tima „Devs“, iz JU Tehničke škole Mihajlo Pupin iz Bijeljine.

Izvor fotografije: m:tel

  • aplikacija DetoxBuddy, tima „Expert IT“, iz JU Saobraćajne i elektro škole Doboj.

Izvor fotografije: m:tel

  • aplikacija StudyBuddy, tima „StudyBuddy“, iz Mješovite srednje škole Enver Pozderović iz Goražda.

Izvor fotografije: m:tel

  • aplikacija ARtour, tima „iTek“, iz JU Srednjoškolskog centra „Milutin Milanković“ iz Milića.

Izvor fotografije: m:tel

  • aplikacija You Choose You, tima „Ledeni breg“, iz JU Srednjoškolskog centra „Vasilije Ostroški“ Sokolac.

Izvor fotografije: m:tel

Stručni žiri odlučivao je na osnovu kriterijuma za ocjenjivanje koje su propisane Opštim uslovima takmičenja, poput ideje, kompleksnosti rješenja – odnosa originalni–gotov kod u aplikaciji, realizacije – načina primjene originalnog i gotovog koda u aplikaciji, inovativnosti, dizajna, funkcionalnosti, opšteg utiska, kao i društveno odgovorne namjene aplikacije.

Svi učesnici takmičenja dobiće poklone i zahvalnice za učešće u ovom konkursu, a autori najboljih aplikacija i njihovi mentori biće nagrađeni mobilnim telefonima.

Na Regionalnom app takmičenju na kojem će učestvovati srednjoškolci iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, biće izabrani pobjednici na regionalnom nivou, a koje očekuje vrijedno putovanje na stručnu konferenciju u Barselonu!