Ispratili smo još jedan „Zaplet“

Kao tradicionalni prijatelji, m:tel i ove godine podržao održavanje Međunarodnog festivala glumca „Zaplet Open“ 

Banjalučka publika je i ove godine, imala priliku da uživa u sedmodnevnom festivalu „Zaplet Open“, koji je na daske Gradskog pozorišta „Jazavac“ donio pet takmičarskih predstava i premijernu predstavu „Kroz život s Veljom“, rađenu u koprodukciji Gradskog pozorišta Jazavac i Gradskog pozorišta Gradiška.

Izvor fotografije: m:tel

Dokumentarnim filmom o Slavku Štimcu „Samotnjak“ i promocijom njegove monografije „Slavko Štimac – tihi heroj ekrana“, 26. oktobra 2023. godine, te dodjelom nagrada za najbolje predstave i glumce, zatvoren je ovogodišnji 15. međunarodni festival glumca „Zaplet Open“.

U takmičarskoj selekciji, publici su se predstavila pozorišta iz zemlje i regiona, a u ime kompanije m:tel kao dugogodišnjeg prijatelja festivala i ovog pozorišta, nagradu za najbolju predstavu po ocjeni stručnog žirija uručila je Sanda Majstorović Tubić. Ovu titulu je ponijela predstava „Naš razred“, Narodnog pozorišta u Beogradu, u režiji Tatjane Mandić Rigonat.

Izvor fotografije: m:tel

Najboljom glumicom proglašena je Minja Peković za ulogu u predstavi „Bravo za klovna“, Narodnog pozorišta Subotica, a glumcem Vučić Perović za ulogu u predstavi „Naš razred“.

Izvor fotografije: m:tel

Kao najbolji mladi glumci proglašeni su Jelena Blagojević i Joakim Tasić.

Prateći program je i ove godine bio bogat, a činile su ga izložba slika Perice Ivanovića „Jazavac u jazavcu“, čitanje drama studenata Akademije umjetnosti u Banjaluci, te program „Razgovor sa glumcima“, u okviru kojeg su se predstavili Branka Katić, Andrija Milošević i Slavko Štimac.